awards

 

Athletic Complexes

 

 

athletic

Luxury Residential & Rooftop Gardens

luxury

Parks & Open Spaces

parks

Educational Institutions

education

Government, Municipal & Hospitals

government

Corporate & Retail

Corporate

Streams & Ponds

 

 

 

 

 

Fountains

 

 

fountains

Featured Project

 The Modern

The Modern is an extraordinary luxury residential development
highlighted by two 47-story, iconic towers rising up in the center of Fort Lee, N.J.

Read More

52nd Annual New Jersey Concrete Awards The Modern North Tower Rooftop, Fort Lee, NJ has won the Merit Award for Decorative Category


Working under AJD Construction Co. as a sub-contractor, Let It Grow, Inc. was contracted to perform a majority of the 57,000-square-foot rooftop landscape and hardscape installation located on the roof of the North Tower’s 5-level parking garage. The hardscape scope of work includes the installation of concrete pavers, IPE wood tiles, precast curbing, and a decorative concrete walkway. All concrete pavers and IPE wood tiles are installed on pedestals, to create remarkable rooftop patio and boardwalk areas. The landscape includes the installation of fiberglass planters, irrigation, lightweight topsoil, plant material and an expansive rolling lawn area. When additional outdoor amenities like a spectacular infinity pool surrounded by chaise lounges, individual and community barbeque stations, and volleyball/basketball courts are added to Let It Grow, Inc.’s work, it creates a luxurious and beautiful outdoor space for enjoyment by residents.

 

51st Annual New Jersey Concrete Awards Honorable Mention
James Braddock Park Playground Improvements, North Bergen, NJ


Design of the James Braddock Park Playground Improvements called for new drainage with concrete structures, free standing seating walls, poured in place retaining walls with lining forms, three playgrounds, a water playground, reinforced stamped color concrete sidewalks, as well as terra walk grass pavers. Free standing seating walls were built with concrete block. The poured in place retaining walls utilized a lining to mimic the appearance of concrete block. Stamped colored concrete serves to highlight areas such as the water playground, hopscotch areas, gazebo and table games and helps greet the public as they enter the playground area. Flush concrete curbing was also used along the grassy areas. In all 657 cubic yards with 146 cubic yards of color concrete was utilized.

 

51st Annual New Jersey Concrete Awards Honorable Mention
Military Park Improvements, Newark NJ


Located in midtown Newark, the above ground park required grass and hardscape renovations and included all relocation and replacement of statues and other memorabilia dedicated to US veterans. A dark colored concrete was chosen to compliment the surrounding environment. In all, 2,000 cubic yards of concrete, with synthetic structure fiber to accelerate placement and minimize shrinkage cracking, was placed using a staggered or “checkerboard” placement . To keep the integrally colored concrete as consistent as possible and to conform ASTM C309 curing,  a color-matched cure compound was also used during installation.

 

50th Annual New Jersey Concrete Awards Honorable Mention
Welcome Garden at University Medical Center of Princeton, Princeton NJ


The design and installation of the concrete footings for the radical weir foundation and bubbler foundation required intricate formwork and a complex pour schedule. The fountain also required precise footing layout and elevations in order to achieve perfectly level weir. The project also included irrigation of the fountain components, including stainless steel panels, prefab granite pieces and sculpture, which was key in executing the work and staying on the construction schedule.

 

LET IT GROW WINS MERIT AWARD FOR MANTOLKING FISHING PIER AND PARK PROJECT AT THE 49TH ANNUAL AMERICAN CONCRETE INSTITUTE AWARDS


Let It Grow was honored with a Pervious Concrete award for the Mantoloking Fishing Pier and Park Project at the 48th Annual American Concrete Institute Awards.

 

The park includes a 70-foot long timber pier, two fish cleaning areas, a 750 square foot modern restroom facility, 3,859 square feet of timber boardwalk along the bay front, two gazebos, a sun shelter and picnic areas. All of these areas were made accessible by nearly 13,360 square feet of pervious concrete walkways and 550 square feet of brick pavers which travel the entire length of the project areas. Pervious was used to protect the environment of the area. The project also included the construction of a 45,000 square foot porous asphalt parking lot.

 

LET IT GROW WINS MERIT AWARD FOR RED BULL ARENA AND HONORABLE MENTION AWARD FOR RUTGERS UNIVERSITY FOOD COURT PLAZA AT THE 48TH ANNUAL AMERICAN CONCRETE INSTITUTE AWARDS


Let It Grow was honored with two awards for both Red Bull Arena and Rutgers University Food Court Plaza at the 48th Annual American Concrete Institute Awards.

 

At more than $200 million, Red Bull Area is the most expensive soccer stadium ever built. It sit’s alongside the Passaic River with a view of the Newark, New Jersey skyline to the west, and New York City and Jersey City further off in a distance to the east. Our exterior work at the stadium included sidewalks, walkways, and decorative concrete plaza areas outside the stadium. A total of 5000 cubic yards of concrete was used. Also included was installation of site furnishings such as flagpoles & footings, steel bollards, trash receptacles, bike racks and benches.

 

The Rutgers Food Court Plaza project required demolition of an existing plaza and construction of soil erosion controls, pedestrian safety upgrades, transit shelter footings, lighting, concrete sidewalks and bluestone curbing. A total of 250 cubic yards of concrete was used and provides the appearance and durability requested by the university.

 

LET IT GROW WINS THE 2010 NJLCA SCHOOL/UNIVERSITY ACHIEVEMENT AWARD FOR THE RUTGERS LIVINGSTON STUDENT CENTER


 

On December 13, 2010 Let It Grow was awarded the 2010 NJLCA Achievement Award for work completed at the Rutgers Livingston Student Center in the Educational category.

 

The Rutgers Livingston Student Center project included a large circular plaza that was created using various colored pavers chosen to compliment the style and coloring the campus buildings and existing structures. Circular Colored bands of eco pavers, created a striking setting, bordered on the perimeter with 2 large semi circular planters walls that give definition to the South plaza. The limestone seat walls are multipurpose, built with 5 rows of “stairs” that also act as a generous seating area for students.

 

LET IT GROW WINS THE 2010 QUALITY OF LIFE AWARD FOR THE STONY BROOK REGIONAL BICYCLE AND PEDESTRIAN PATHWAY PROJECT, PRINCETON NEW JERSEY


On May 18, 2010 Let It Grow was awarded the American Society of Civil Engineers (ASCE) “Quality of Life Award” for our dedicated service and outstanding contribution to the Stony Brook Regional Bicycle and Pedestrian Pathway Project.

 

The project encompassed installation of two 60 foot and 125 foot bridges over a tributary, an attractive timber walkway, retaining walls, and landscaping. Let It Grow was honored to win the award which was planned and delivered on-time with precise execution in conjunction with the Township of Princeton.

 

 

 

LET IT GROW WINS TWO HONORABLE MENTION AWARDS FOR RUTGERS LIVINGSTON AND MAXWELL PLACE PENINSULA PROJECTS AT THE 47TH ANNUAL AMERICAN CONCRETE INSTITUTE AWARDS


 

Let It Grow was awarded two honorable mentions for both Rutgers Livingston Student Center and Maxwell Place Peninsula Park projects at the 47th Annual American Concrete Institute Awards.

 

Maxwell Place Park is one of the many open spaces that complete a connection of waterfront walkways and parks along the Hudson River. An existing concrete pier on the Hudson River was revitalized adjacent to the new Maxwell Place Pier, and a new pier was constructed to the north of the existing one.  Our scope of work included building the concrete planter walls, concrete sidewalks, and installing new concrete pavers and Belgium block.

 

The Rutgers Livingston Student Center project included a large circular plaza that was created using various colored pavers chosen to compliment the style and coloring the campus buildings and existing structures. Circular Colored bands of eco pavers, created a striking setting, bordered on the perimeter with 2 large semi circular planters walls that give definition to the South plaza. The limestone seat walls are multipurpose, built with 5 rows of “stairs” that also act as a generous seating area for students.

Belgium block was set as edging along the new concrete pavement sidewalks and pathways that we built to border the plazas and create a seamless flow of student movement around the center.

 

 

LET IT GROW WINS MERIT AWARD FOR OUTSTANDING CONCRETE WORK
AT THE 46TH ANNUAL AMERICAN CONCRETE INSTITUTE AWARDS


 

Rutgers University Housing Department redesigned the existing asphalt courtyard for the Clothier Dormitory. The design called for new drainage with concrete structures, brick veneer walls, concrete pavers, eco-pavers, concrete sidewalks and landscaping.

The brick veneer walls were supported with reinforced poured in place concrete footings and concrete block in-filled with concrete. The walls were created in a radial pattern from a center point in the plaza. The brick color and mortar color were sampled numerous times to match the existing brick on the building.

 

The precast concrete pavers were installed in the sitting area and main entrance into the courtyard. You are greeted by engraved bluestone pavers as you walk down the center walk-way that brings you into the sitting area. Eco-pavers were installed along the building edge to allow for faster and more environmentally friendly drainage. The eco-pavers have large lugs that separate the pavers, and the voids were filled with decorative 3/8” stone. The total concrete use in this project was 125 CY.

 

LET IT GROW, INC. WINS THE BCANJ SAFETY AWARDS PROGRAM 2007
OUTSTANDING SAFETY RECORD AWARD


River Edge, NJ, December 1, 2007: Let It Grow, Inc. is proud to announce that due to it’s strict adherence to its company regulations, as well as OSHA regulated standards for job site safety, we received The Building Contractors Association of New Jersey (BCANJ) Outstanding Safety Record Award for 2007.

This program has a 19-year history and has presented over 300 Safety Awards. Contractors are evaluated based on their lost time incidents compared to their total man-hours worked and then compared against the national average for the previous year.

The Building Contractors Association of New Jersey (BCANJ) has been in existence since 1937. BCANJ is the recognized building chapter in New Jersey for the Associated General Contractors of America (AGC) and is the largest general building contractor/construction management organization in the state.

BCANJ’s members are responsible for billions of dollars in public and private non-residential construction projects annually and employ tens of thousands of skilled craftworkers statewide.

BCANJ works to raise the standards for contractors so private owners, public entities and New Jersey’s taxpayers benefit from quality, well-built facilities completed on time and within budget.

LET IT GROW WINS MERIT AWARD FOR OUTSTANDING DECORATIVE CONCRETE WORK AT THE 45TH ANNUAL AMERICAN CONCRETE INSTITUTE AWARDS


 

Weehawken, NJ: New Jersey’s Water Tower is one of the most unique and visible Water Tower in the New York City metro area. Standing 175 feet tall, with its apex 300 feet above sea level, the Tower was built in 1883 by the Hackensack Water Company to supply gravity fed water to residents of Union City, Weehawken and Hoboken. The 1883 structure housed a 165,000 gallon water tank as well as four stories of office space.

 

Designed by the noted architect Frederick Clarke Withers, the Tower is modeled after the Palazzo Vecchio in Florence, Italy and is currently listed on the State and Federal Registers of Historic Places.

 

For over 100 years, the Tower was privately owned. In 2000, it was threatened with demolition and the Township sprang into action, assuming ownership and forming the Water Tower Preservation Committee to oversee the care and restoration of this famous Weehawken landmark. The Committee, the Mayor’s Office and the City of Weehawken hired Let It Grow, Inc. as the General Contractor of The Weehawken Water Tower Park project.

The Water Tower Park project was the second phase of 2 phases to the renovation of the Historic Water Tower. The design intent was to match the features of the Park to the Water Tower’s building façade. The park’s bluestone veneer walls and concrete/brick piers imitate the shape and dimensions of the Water Tower itself. The piers were constructed with reinforced concrete footings and built up with concrete block. Brick and colored mortar were installed on the upper 2/3 of the pier and cut bluestone veneer on the lower 1/3 of the pier. Colored concrete copings capped off the tops of the piers and wrapped around the pier between the brick and bluestone. Three samples of colored concrete copings and two mock ups were provided to the Owner and Architect to achieve the look of the Tower. Bluestone veneer walls were also installed with reinforced concrete footings and concrete block. The walls were capped with colored concrete copings to match the copings on the piers.

Concrete planters were built, and we handled all the electrical work, lighting bollards and fixtures. Let It Grow installed all site furnishings, including benches, double swing gates, water fountain features, handrails and bike racks. We installed an irrigation system and completed the project with extensive landscaping.

Let It Grow completed the restoration to the exterior of the Tower with great success, and In October 2005, Mayor Turner, the Township Council, Township Manager James Marchetti, the members of the Water Tower Preservation Project, and Let It Grow Founder, President & CEO Paul T. Imbarrato, broke ground for a new park at the base of the historic Weehawken Water Tower.

Let It Grow’s outstanding work on this project earned the company the prestigious 44th Annual New Jersey American Concrete Institute’s (NJAIC) Concrete Awards Merit Award for Decorative Work in Concrete at the 2007 Annual NJAIC Awards Ceremony.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien